ترین های جهان

بلندترین برج های جهان

10 برج بلند و غول پیکر جهان با بیش از 400 متر ارتفاع

ساختمان های غول پیکر و آسمان خراش های سر به فلک کشیده امروزه جزئی از زندگی شهری است. در این میان بعضی از برج های ساخته شده به دست بشر لقب بلندترین و یا یکی از بلندترین برج های جهان را به خود گرفته اند. در اینجا ۱۰ مورد از بلندترین برج های جهان را به شما معرفی می کنیم .

۱- برج خلیفه دبی:

برج خلیفه دبی هم اکنون بلندترین برج جهان است. ارتفاع این برج ۸۲۸ متر است و ۱۶۰ طبقه دارد. ساخت برج خلیفه در سال ۲۰۰۴ آغاز گردید و در ۴ ژانویه ۲۰۱۰ به پایان رسید. نام خلیفه در روز افتتاحیه توسط شیخ محمد بن راشد آل مکتوم ، امیر دبی و به افتخار وی به این برج داده شد.

برج خلیفه بیش از ۱۰۰۰ واحد آپارتمانی ، ۴۹ طبقه اداری ، ۴ استخر ، یک هتل و یک کتابخانه مخصوص ساکنان برج دارد. در برج خلیفه ۵۸ آسانسور و ۸ پله برقی به طور مداوم کار حمل و نقل ساکنین به طبقات مختلف برج را انجام می دهد.

برج خلیفه در دبی
برج خلیفه دبی

از سال ۲۰۱۰ برج خلیفه لقب بلندترین برج جهان را از آن خود کرده است. وزن این سازه غول پیکر بیش ۵۰۰ هزار تن می باشد. این برج در بلندترن نقطه خود بر اثر نیرو های جانبی حدود یک متر نوسان دارد. در ساخت این برج از ۲۲ میلیون نفر – ساعت کار استفاده شده است.

مهندسان برای ساخت این ابر سازه با چالش های بسیار زیادی مواجه شدند که از جمله آنها پمپاژ بتن تا ارتفاعات بسیار بالای سازه ، ساخت مقاوم ترین بتن جهان برای تحمل وزن فوق العاده برج، ساخت سریع ترین آسانسور های جهان و عملیات مقاوم سازی در برابر زلزله در در تمامی سازه های ساخته شده در جهان بی نظر هستند.

برج خلیفه در دبی
برج خلیفه در دبی

۲_ برج شانگهای چین :

برج شانگهای چین دومین آسمان خراش جهان است. ارتفاع این برج ۶۳۲ متر است و دارای ۱۲۷ طبقه می باشد. این برج در سال ۲۰۱۴ به اتمام رسید اما در سال ۲۰۱۶ به روی عموم باز شد. به غیر از بدست آوردن عنوان دومین ساختمان بلند دنیا ، این سازه بلندترین سکوی تماشای منظره ( در ارتفاع ۵۶۱ متری ) در دنیا و دومین هتل مرتفع جهان و سریعترین آسانسورهای دنیا را نیز دارد.

هتل برج شانگهای چین بین طبقات ۸۴ و ۱۱۰ ساختمان قرار گرفته و در مجموع ۲۵۸ اتاق دارد. شما می توانید از منظره شهری در سکوی تماشای منظره در طبقات ۱۲۱ ، ۱۲۲ ، ۱۲۳ لذت ببرید ، این سکو در ارتفاع ۵۶۱ متری سطح زمین قرار داشته و ۶ متر از سکوی موجود در برج خلیفه (در ارتفاع ۵۵۵ متری ) بلندتر است. این سکو ۵ طبقه تا طبقه آخر برج فاصله دارد. شرکت Mitsubishi سریع ترین آسانسورهای دنیا را برای این سازه طراحی کرده است. این آسانسورها تا ۷۰ کیلومتر در ساعت سرعت می گیرند. شما می توانید از پایین برج در عرض ۵۵ ثانیه به طبقه ۱۱۹ ام برسید.

برج شانگهای در چین
برج شانگهای در چین

برج شانگهای با استفاده از ۲۰۰ توربین بادی در بالاترین قسمت ساختمان، ۱۰ درصد الکتریسته مورد نیاز خود را تامین می کند. در حدود ۲میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار برای ساخت این برج هزینه شده است.

۳_ برج سلطنتی ساعت مکه :

برج سلطنتی ساعت مکه یا مجموعه “ابراج البیت” یک مجموعه ساختمانی عظیم و فوق گران قیمت در مکه مکرمه و در مجاورت بیت الحرام است که توسط ۶ ساختمان کوچکتر احاطه شده است و شامل هتل ، نمایشگاه و… می باشد. پرژه این ساختمان از سال ۲۰۰۴ شروع شد و در سال ۲۰۱۱ به اتمام رسید.

این برج با ۶۰۱ متر ارتفاع بلندترین برج عربستان ، و از نظر حجم با ( یک میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع مساحت ) بزرگترین ساختمان جهان است.

برج ساعت در مکه
برج ساعت مکه

هتل این مجموعه قابلیت جا دادن یکصد هزار مهمان را دارد. مجموعه هتل های ابراج البیت از ۳ هزار اتاق و سوئیت مجلل تشکیل شده است که اکثر آنها به سمت مسجد جامع مکه دید دارند. دربالای برج ساعتی وجود دارد که ۴۵ متر طول و ۴۳ متر عرض دارد. ساعت مکه بزرگترین ساعت دنیا است که ۶ برابر بزرگتر از ساعت «بیگ بن» لندن است. در هنگام شب یک میلیون ال ای دی این ساعت بزرگ را روشن می کند و از فاصله ۳۰ کیلومتری قابل رویت است.

رقم دقیق هزینه شده برای ساخت این برج مشخص نیست ولی گفته می شود بیش از ۱۵ میلیارد دلار باشد. پیمانکار این ساختمان گروه صعودی بن لادن متعلق به خانواده اسامه بن لادن هستند. گفته می شود نشانه های فراماسونری (شیطان پرستی) در این برج وجود دارد.

برج ساعت مکه
ابراج البیت

۴- مرکز تجارت جهانی پینگ اِن :

مرکز تجارت جهانی پینگ اِن (Ping An International Finance Centre) آسمان خراش ۱۱۵ طبقه ای به ارتفاع ۵۹۹ متر با کاربری اداری – تجاری است که در شهر شنزن چین مستقر می باشد. پروژه ساخت این ساختمان در سال ۲۰۱۰ آغاز شد و در سال ۲۰۱۶ تکمیل شده است.

روزانه ۹۰۰۰ بازدید کننده به تراس دید آن می آیند که در ارتفاع ۵۵۰ متری برج قرار دارد. این ارتفاع کمی کمتر از تراس دید برج خلیفه دبی است.

مرکز تجارت جهانی پینگ اِن در چین
مرکز تجارت جهانی پینگ اِن در چین

۷۰۰ میلیون دلار صرف ساخت این برج شده که در نوع خود کم نظر است و می توان گفت که این برج بسیار کم هزینه ساخته شده است. برج پینگ ان دومین ساختمان بلند چین می باشد.

۵- برج جهانی لوته :

برج لوته با ارتفاع ۵۵۵ متر در سئول کره جنوبی قرار دارد. این برج در سال ۲۰۱۶ تکمیل شد. برج لوته مسکونی- تجاری بوده و هم چنین در بردارنده هتل ، فروشگاه و … است.

این برج ۱۲۳ طبقه ای الهام گرفته از سرامیک های سنتی کره ای می باشد و ویژگی های فلز کاری ، ظروف چینی و خوشنویسی سنتی را به رخ می کشد. عرشه این برج که کف آن شیشه کاری شده است در ارتفاع ۴۹۷ متری سطح زمین قرار گرفته و منظره ای فوق العاده را پیش روی بازدیدکنندگان قرار می دهد. برج جهانی لوته آوریل سال ۲۰۱۶ میلادی در کره جنوبی افتتاح شده است.

برج لوته کره جنوبی
برج لوته کره جنوبی

۶- برج ویلیس در آمریکا:

برج ویلیس که نام قبلی آن سیرز بود با ارتفاع ۵۲۷ متر و ۱۱۰ طبقه در شهر شیکاگوی آمریکا ساخته شد .این برج با کاربری اداری در سال ۱۹۷۴ تکمیل گردید. برج ویلیس کماکان بلندترین ساختمان آمریکا است. این ساختمان نمادی کامل از سبک مدرن و اندیشه ی مدرن است. نمای خارجی برج تماما با شیشه هایی به رنگ برنز و آلومینیوم سیاه رنگ پوشیده شده است.

برج ویلیس در شیکاگو
برج ویلیس در شیکاگو

۷- برجهای دوقلوی پترونانس :

برجهای دوقلوی پترونانس در شهر کوالالامپور در کشور مالزی هستند. برجهای دوقلو با احتساب آنتن بالای برجها ، ۴۵۲ متر ارتفاع دارند. تعداد طبقات هر برج ۸۸ طبقه است و جمعا ۷۸ آسانسور در این دو ساختمان فعال می باشد.

این دو برج از زیر توسط مرکز خرید “سوریا” به هم وصل هستند. همچنین یک پل، طبقات ۴۱ و ۴۲ این دو برج را به هم متصل می کند. ساخت این برجها از سال ۱۹۹۵ شروع شد و در زمانی کوتاه در سال ۱۹۹۸ به اتمام رسید.

برجهای دو قلو پترونانس در مالزی
برجهای دو قلو پترونانس در مالزی

۸_مجتمع مالی گرینلندنانجینگ در چین :

این آسمان خراش با ارتفاع ۴۵۰متر با ۸۹ طبقه در شهر نانجینگچین چین ساخته شده است. ساخت این مجتمع با کاربری مختلف در سال ۲۰۱۰ به اتمام رسید.

مجتمع مالی گرینلند نانجینگ در چین
مجتمع مالی گرینلند نانجینگ در چین

۹_برج میلاد تهران

کلنگ ساخت برج میلاد در دی ماه سال ۱۳۷۶ با نام یادمان ارتباطات بین الملی تهران به زمین خورد و بعد از یک دهه توسط شورای شهر تهران، به برج میلاد تغییر نام یافت. برج میلاد ۴۳۵ متر ارتفاع دارد. در شانزدهم مهر سال ۱۳۸۷ در برنامه ای ویژه و با حظور ۲۵۰ خبرنگار داخلی و خارجی برج میلاد تهران رسما” افتتاح شد.

برج میلاد شامل رستوران گردان ، رستوران ویژه ، سکوی دید باز ، سکوی دید بسته، رواق هنری ، گنبد آسمان ، موزه مشاهیر ، موزه سکه ، فودکورت ، واحدهای تجاری و نمایشگاهی و مجموعه بزرگ برگزار کننده کنسرت و همایش های مختلف است.

از دیگر امکانات برج میلاد دلفیناریوم است. در دلفیناریوم علاقه مندان می توانند بازی این حیوانات دوستداشتنی و باهوش را ببینند. رستوران گردان برج میلاد تهران بزرگترین رستوران گردان جهان است که در ارتفاع ۲۷۶ متری غذاهای لذیذ ایرانی و فرنگی را با مناظر دیدنی از تهران ، در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. برج میلاد ششمین برج مخابراتی بلند جهان است.

برج میلاد در ایران
برج میلاد در ایران

۱۰_ برج کوالالامپور

برج کوالالامپور در سال ۱۹۹۴ با ارتفاع ۴۲۱ متر در شهر کوالالامپور در کشور مالزی ساخته شد. برج کوالالامپور که به برج کِی ال (KL ) نیز مشهور است دارای عرشه شگفت انگیزی است که حداقل ۱۰۰ متر بالاتر از پل هوایی برج های پترونانس است این عرشه در ارتفاع ۲۷۶ متری قرار دارد. برج کوالالامپور برای کارهای مخابراتی ساخته شده است و به همین دلیل آنتی در بالای آن نصب شده است.

این برج همچنین بصورت یک رصدخانه نجوم اسلامی نیز عمل می‌کند و از آن به هلال ماه نگاه می‌کنند تا آغاز ماه‌های عربی رمضان، شوال و ذی‌الحجه را تشخیص دهند و عید روضه و عید فطر و عید قربان را جشن بگیرند.

برج کوالالامپور در مالزی
برج کوالالامپور در مالزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!
بسته