ایرانگردیراهنمای سفر

اقامتگاه های بومگردی

هدف از ساخت اقامتگاه بوم گردی چیست ؟

اقامتگاه های بوم گردی

اقامتگاه بوم گردی به محل اقامت مسافران گفته می شود که بر اساس فرهنگ و جغرافیای بومی منطقه طراحی شده است. هتل ها و مهمان سراها درکل ویژگی های مشترک زیادی با همدیگر دارند و فرق چندانی بین یک هتل در زاهدان با هتل دیگری درتبریز نیست. این دقیقا نقطه مقابل اقامتگاه های بوم گردی است.
اقامتگاه های بوم گردی اکثرا” تشابه کمی با همدیگر دارند حتی اگر در یک منطقه جغرافیایی واقع شده باشند چرا که قاعده خاصی برای ساخت چنین اقامتگاهایی وجود ندارد. بومیان هرمنطقه جغرافیایی ، بر اساس شرایط ساخت و ساز و مهم تر از آن فرهنگ منطقه خودشان دست به ساخت چنین اقامتگاه هایی می زنند.

مسئله مهمی که در این اقامتگاه ها همیشه وجود دارد شیوه زندگی در آنها است . در این اقامتگاه ها سعی می شود که همه چیز سبک سنتی و بومی خود را حفظ کند چرا که این نکته مهمترین تمایز آن ها با هتلهای چند ستاره است و گردشگران بسیاری را به سمت خود جذب می کند.

اقامتگاه های زیبا و ساده
اقامتگاه های زیبا و ساده

لغت اکوتوریسم به چه معنا است ؟

لغت اکوتوریسم ( Eco Tourism ) که فرهنگستان لغت با کمک سازمان میراث فرهنگی کشور آن را معادل طبیعت گردی معنا کرده است ، از نظر ریشه لغوی از دو جزء ( Eco ) و (Tourism ) ساخته شده است که پسوند ( اکو ) برگرفته از ریشه ی یونانی به معنی آمیزه ای از مفاهیم محیط زیست و زیستگاه و ( توریسم ) به معنای گردشگری است. این مفهوم بیش از هر چیز طبیعت را تداعی میکند. در فارسی کلمه بوم را معادل اکو قرار داده اند و بنابراین به اکوتوریسم ، بوم گردی نیز می گویند.

اهداف تاسیس اقامتگاه های بوم گردی :

۱- توسعه پایدار گردشگری

۲- احیای ارزشهای سنتی و بومی

۳– کمک به اقتصاد جامعه محلی و حفظ محیط زیست

در واقع گردشگری فرصت های زیادی را برای کسب و کارهای کوچک خانوادگی و جوامع محلی ایجاد می کند که از جمله این فرصت ها توسعه اقامتگاه های بوم گردی درنواحی مختلف کشور است. اغلب این اقامتگاه ها خانه های قدیمی می باشند که احیا و بازسازی شده اند. دراین نوع اقامتگاه ها تلاش بر آن است تا گردشگران با آداب و رسوم ، روش سنتی زندگی مردم بومی و غذاهای محلی آشنا شوند.

دراین اقامتگاه ها که تقریبا همگی آن ها به صورت خانوادگی ارائه خدمات می کنند سعی بر این است تا میهمانان با شیوه سنتی زندگی درآن محل خاص آشنا شده و از غذاهای محلی آنجا استفاده و درمحیط طبیعی ، سفر خود را به انجام رسانند.

غذاهای محلی
غذاهای محلی

چگونه اکوتوریسم به پایداری و حفظ فرهنگ مردم منطقه کمک می کند؟

مردم محلی با نمایش آداب و رسوم خود به گردشگران ، فروش محصولات و صنایع دستی شان و مشارکت دادن گردشگران درفعالیت های روزمره خود به ارزش میراث فرهنگی خود پی برده و هر چه بیش تر در حفظ آن می کوشند.

علاوه بر این آنان تلاش خواهند کرد که آنچه برای گردشگران و طبیعت گردان جذاب است را حفظ و نگه داری کنند. چرا که بوم گردی به وضوح یکی از راه ها و منابع کسب درآمد مردم محلی است.

تاثیر بوم گردی بر محیط زیست :

یکی دیگر از مهمترین دستاوردهای بوم گردی نوع تاثیرشان بر محیط زیست است. از آن جایی که بوم گردها منطبق بر معماری سنتی منطقه ساخته می شوند با داشتن کمترین تاثیر مخرب زیست محیطی کاملا در راستای رابطه صحیح با طبیعت ساخته می شوند و به نوعی بخشی از بافت طبیعی منطقه به حساب می آیند.

معمولا اقامت های بوم گردی  با توجه به پتانسیل های موجود در اطرافشان خدمات دیگری به جز اسکان نیز به مسافران ارائه می کنند. یکی از این خدمات نوع غذایی است که سرو می کنند. در این اقامتگاه ها اصولا خبری از بشقاب های رنگین ، انواع کباب ها و غذاهای بین المللی نیست بلکه انواع غذاهای سنتی و قدیمی توسط چندتن از بومیان که اکثرا از بانوان آن سرزمین هستند برای مسافران سرو می شود.

نمایی از یک اقامتگاه بوم گردی
نمایی از یک اقامتگاه بوم گردی

ازدیگر خدماتی که با توجه به نوع جغرافیای اقامتگاه های بوم گردی ارائه می شود ، استفاده ازحیوانات اهلی موجود در آن منطقه است. به طور مثال: در اقامتگاه های بوم گردی مناطق کویری و بیابانی شترسواری یکی ازتفریحات محبوب مسافران است و اسب سواری در جنگل و ساحل از تفریحات مورد استقبال مسافرها در مناطق شمالی کشور است. هم چنین نجوم و رصد آسمان شب یکی دیگر از امکاناتی است که اقامتگاه های بوم گردی مناطق جنوبی کشور به مسافران ارائه می دهند و شبی خاطره انگیز را برایشان رقم می زنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: Content is protected !!
بسته