ایرانگردی

تنگه تامرادی یاسوج

آشنایی با تنگه تامرادی و جاذبه های دیدنی آن

تنگه تامرادی کجاست؟

بعضی زیبایی را در کویر جستجو می کنند بعضی در دل جنگل می بیبنند و بعضی در آبشار و دریا اما جنگلی سرسبز با رودخانه ای که در دل آن می گذرد می تواند انتخاب بسیاری از طرفداران طبیعت باشد.

تنگه تامرادی و روستای آن یکی از زیباترین جاذبه های استان کهکیلویه و بویراحمد است. این تنگه در ۴۵ کیلومتری یاسوج و در جاده ی سپیدار قرار دارد. موقعیت دقیق آن را در نقشه ی زیر ببینید:

موقعیت تنگه تامرادی یاسوج
موقعیت تنگه تامرادی یاسوج

تنگه تامرادی منطقه ای بکر است که تا چند سال پیش سفر به آن میسر نبود. نبود هیچ گونه علائم راهنمایی و رانندگی در ۱۰ کیلومتر مسیر پر پیچ و خم، عدم وجود امکانات رفاهی مانند رستوران، سرویس بهداشتی و روشنایی مناسب برای شب از جمله مسائلی است که این مکان تفریحی را در انزوا نگه داشته است. رانندگی در مسیر کوهستانی و پرپیچ و خم این منطقه نیاز به دقت و تمرکز کافی دارد پس بسیار مراقب باشید و ترجیحا با فردی که آشنایی قبلی با مسیر تنگه را دارد همسفر شوید.

این سفر سر تا سر زیبایی خواهد بود. برای رسیدن به تنگه تامرادی از جاده ای در دل دشت های زیبا عبور می کنید. سپس به سوی گردنه های کوهستانی سرازیر می شوید که گیاهی به نام جاشیر زیبایی کوهستان را دو چندان کرده است. در انتهای مسیر از میان جنگل های بلوط عبور می کنید و از زیبایی آن به وجد خواهید آمد. اگر سفر شما در فصل های بهار و تابستان است درخت های بلوط را به خوبی زیر نظر داشته باشید؛ سنحاب ها در این فصل برای جمع کردن بلوط به سراغشان می آیند و شما شانس دیدن سنجاب ایرانی را خواهید داشت.

تاریخ تنگه تامرادی

در ورودی تنگه و در مجاورت روستای حسین آباد، مقبره ای از دوران هخامنشی به جا مانده که متعلق به یکی از سرداران هخامنشی است. تنگه تامرادی محل وقوع یکی از جنگ های تاریخ معاصر نیز هست.
تاریخ ایران از دیرباز تا به حال دلاوری های مختلفی را به چشم دیده است که سرداران و و سربازان کشور آفریده اند و اما طبیعت سرزمین هم گاهی در پیروزی این نبردها موثر بوده است.

نگ تامرادی جنگ بزرگی بود که در سال ۱۳۰۹ بین نیروی شاهنشاهی ارتش ایران از یک سو و طوایف ایل بویراحمدی درسوی دیگر اتفاق افتاد. ایل بویر احمد از ۷۰۰ نفر تشکیل میشد و جنگجویان شاه ده هزار نفر بودند که بنظر میرسید پیروزیشان حتمی است اما کدخدایان بویراحمد که این جنگ را فرماندهی می کردند از مهارت های نبرد خود که با توجه به شرایط جغرافیایی تنگه تامرادی قابل پیاده سازی بر روی لشکر شاه بود استفاده کردند و سربازان و لشکر شاهنشاهی را در تنگه تامرادی شکست دادند.

بویراحمدی ها بعد از این نبرد شهرت فراوان یافتند تا جایی که از آنها و فنون جنگیشان در کاخ سلطنتی رضا شاه نام برده می شود؛ و اشعاری در وصف آن ها در میان عشایر و جنوب کشور سروده شد. امروز این کوهستان زیبا همچنان سرفراز ایستاده است و شما را برای دیدن این شکوه صدا می زند.
با توجه به موارد مذکور، میتوان قدمتی طولانی برای این روستا در نظر گرفت. مردم روستای تنگه تامرادی به زبان لری سخن می‌گویند. مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.

دیدنی های حیرت انگیز این تنگه

آبشارها و حوضچه ها

تماشایی ترین جاذبه ی این تنگه آبشارهای آن هستند. بلندترین آبشار ۵۰ متر ارتفاع دارد و ۴ آبشار دیگر با ارتفاع های حدود ۸ تا ۱۰ متر در رتبه ی بعدی قرار دارند که در مسیر تنگه قرار گرفته اند و هر یک زیبایی خاص خود را دارند.

پای هر یک از آبشارها حوضچه های آب وجود دارد که میتوانید ساعت ها به تماشای آبشار بشینید و از صدای دلنشین ریختن آب به حوضچه ها لذت ببرید.

غارها

علاوه بر وجود آبشارهای زیبا غارهایی که آب از دل آن می گذرد و آب مداوم از سقف آنان چکه میکند هرچه بیشتر بر جذابیت تنگه افزوده است.

جنگل بلوط

شرایط آب و هوایی خوب در تنگه تامرادی باعث شده است درختان بلوط زیادی در این منطقه رشد کنند و این محدوده را به جنگلی از بلوط های سرسبز تبدیل کرده است که هر ساله گردشگران زیادی از سراسر کشور از این منطقه گردشگری دیدن می کنند.

چشمه بلوط عسلی

چشمه بلوط عسلی در حوالی تنگه تامرادی واقع شده است و یکی از معروف ترین تفرجگاه های منطقه به شمار می رود. حوالی این چشمه برای ییلاق عشایر مکان مناسبی است علاوه بر آن در پایین دست خود، حوضچه‌های طبیعی زیبایی را به وجود آورده است و بازدیدکنندگان را به سمت خود می کشد.

بهترین فصل سفر

روستای تنگه تامرادی از سطح دریا ۱۴۰۰ متر ارتفاع دارد و تحت تاثیر اقلیم معتدل و مرطوب قرار دارد و بهترین زمان برای بازدید از آن بهار و تابستان می باشد.
در فصل بهار و تابستان آب و هوای معتدلی بر منطقه حاکم می شود اما با شروع فصول سرما، دمای هوا به شدت کاهش می یابد و سرمای سختی بر منطقه حاکم می شود.

دسترسی به تنگه تامرادی

برای دسترسی به این تنگه ابتدا به شهر یاسوج، مرکز استان کهکیلویه و بویراحمد سفر کنید. از این شهر وارد جاده یاسوج به بابا میدان شوید. بعد از طی کردن مسیری حدود ۲۵ کیلومتر تابلو جاده سپیدار را در سمت راست جاده مشاهده می کنید. وارد جاده سپیدار شوید و پس از پیمودن حدود ۱۰ کیلومتر در سمت چپ وارد جاده تنگه تامرادی شوید.

از اینجا به بعد با جاده‌ای کوهستانی و پر پیچ و خم روبرو هستیم. همان طور که گفتیم دسترسی به این مکان در گذشته آسان نبود اما امروزه تا حدی از مشکلات آن کاسته شده است. مثلا می توان از جاده آسفالت استفاده کرد.

پس اگر در حال برنامه ریزی برای سفرهای تابستانی هستید، این تنگه و آبشار معروف آن از بهترین گزینه های پیش روی شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

اینها را هم ببینید

بسته
error: Content is protected !!
بسته